Ostgratinerad lök- och potatissoppa

1
0
Ostgratinerad lök- och potatissoppa

Värmande ost- och potatissoppa som passar perfekt till kalla mörka höstkvällar. Fräs grönsakerna i oja för fin krispighet och gratinera soppan i ugnen toppad med mjukt bröd och riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ostgratinerad lök- och potatissoppa

Ingredienser

4 portioner
5 gula lökar
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 1/2 l vatten
3 msk konc kycklingfond
2 lagerblad
6 potatisar
1 kruka persilja
4 skivor vitt formbröd
2 dl riven ost

För alla

Innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i brödet.
Ändra till glutenfritt: välj glutenfritt vitt bröd.
Ändra till mjölkproteinfritt: välj bröd utan mjölk, uteslut osten, kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Gör så här

Tips

Ostgratinerad lök- och potatissoppa är en härlig hösträtt som kan förgylla vilken dag som helst. Servera gärna med charkuterier. Avrunda med en frukt.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer