Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Falsk skaldjurssmörgås

Gör ett underbart matigt mellanmål med detta recept på falsk skaldjurssmörgås. Den goda röran av mosade fiskpinnar, majonnäs och chilisås klickar du ut på bröd innan du strör över ost och gratinerar i ugn. Smörgåsen är klar när osten fått fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Bre smöret på bröden. Mosa fiskpinnarna med en gaffel i en skål. Blanda ner majonnäsen och chilisåsen. Smaksätt med peppar.
  3. Fördela röran på brödskivorna och lägg dem på en plåt. Strö över osten. Gratinera i 5-10 minuter, tills osten fått färg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 msk smör
  • 4 tinade fiskpinnar
  • 2 msk lätt majonäs
  • 2 msk chilisås (eller ketchup)
  • svartpeppar
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?