Ostgratinerad fisk med banan
En spännande fiskrätt som du bör avnjuta i sällskap av goda vänner. Smarrig hokifilé bakas i ugnen och toppas därefter med lök, banan och en supergod, gräddig sås med inslag av curry.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst hokifilé
1 msk margarin till formen
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 gul lök
2 bananer
100 g riven ost
Sås
3 msk smält margarin
4 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl spad från fisken
1 tsk curry
1/2 tsk vitlökssalt
2 krm salt
1 krm peppar
Till servering
potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott! La i mer curry, men kunde ha tagit ännu mer. Lag tunna skivor av potatis runt fisken i sista vändan, behöll 225 grader och förlängde sista tiden till 17 min. Perfekt!
Ulla
2020-03-24Otroligt gott
Lars
2018-02-12