Ostgratinerad fisk med banan

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
2
Ostgratinerad fisk med banan

En spännande fiskrätt som du bör avnjuta i sällskap av goda vänner. Smarrig hokifilé bakas i ugnen och toppas därefter med lök, banan och en supergod, gräddig sås med inslag av curry.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Ostgratinerad fisk med banan

Ingredienser

4 portioner
600 g  fryst hokifilé
1 msk  margarin till formen
1 1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar
1/2   gul lök
2   bananer
100 g  riven ost

Sås

3 msk  smält margarin
4 msk  vetemjöl
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 1/2 dl  mjölk
1 dl  spad från fisken
1 tsk  curry
1/2 tsk  vitlökssalt
2 krm  salt
1 krm  peppar

Till servering

potatismos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! La i mer curry, men kunde ha tagit ännu mer. Lag tunna skivor av potatis runt fisken i sista vändan, behöll 225 grader och förlängde sista tiden till 17 min. Perfekt!

Ulla

2020-03-24

Otroligt gott

Lars

2018-02-12

Testa liknande recept

Potatismuffins
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Janssons frestelse i miniformar
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majsgratinerad korv
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med banan och rostad kokos
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga