Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostgratinerad fisk med banan

En spännande fiskrätt som du bör avnjuta i sällskap av goda vänner. Smarrig hokifilé bakas i ugnen och toppas därefter med lök, banan och en supergod, gräddig sås med inslag av curry.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och strö över salt och peppar. Täck över med aluminiumfolie. Ugnslaga i 15-20 minuter. Gör såsen medan fisken står i ugnen.
  3. Sås: Smält margarinet och tillsätt vetemjölet. Blanda matlagningsgrädde, mjölk och spad från fisken i ugnen. Rör ihop och krydda med curry, vitlökssalt, salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter.
  4. Hacka löken mycket fint och skär bananerna på längden och därefter i fyra delar.
  5. Strö löken över fisken precis innan fisken är färdiglagad i ugnen. Lägg på bananerna, häll över såsen och toppa med riven ost.
  6. Höj ugnstemperaturen till 250°C.
  7. Gratinera bananfisken i 10 minuter tills osten antagit en gyllene färg.
  8. Servera med ris, kokt potatis eller potatismos samt en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst hokifilé
  • 1 msk margarin till formen
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 gul lök
  • 2 bananer
  • 100 g riven ost
Sås
  • 3 msk smält margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl spad från fisken
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk vitlökssalt
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • potatismos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?