Ostgratinerad fisk med banan

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
2
Ostgratinerad fisk med banan

En spännande fiskrätt som du bör avnjuta i sällskap av goda vänner. Smarrig hokifilé bakas i ugnen och toppas därefter med lök, banan och en supergod, gräddig sås med inslag av curry.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Ostgratinerad fisk med banan

Ingredienser

4 portioner
600 g fryst hokifilé
1 msk margarin till formen
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 gul lök
2 bananer
100 g riven ost

Sås

3 msk smält margarin
4 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl spad från fisken
1 tsk curry
1/2 tsk vitlökssalt
2 krm salt
1 krm peppar

Till servering

potatismos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! La i mer curry, men kunde ha tagit ännu mer. Lag tunna skivor av potatis runt fisken i sista vändan, behöll 225 grader och förlängde sista tiden till 17 min. Perfekt!

Ulla

2020-03-24

Otroligt gott

Lars

2018-02-12

Testa liknande recept

Potatismuffins
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med banan och rostad kokos
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Tacogratäng med mos
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och persikoslush
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga