Ostgratinerad brysselkål med solrosfrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostgratinerad brysselkål med solrosfrön

Ostgratinerad brysselkål med solrosfrön är gott till sallad och en bit bröd och tillagas på max 20 minuter. Använd gorgonzola eller ädelost till gratineringen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och halvera brysselkålen. Förväll kålen i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Låt kålen rinna av. Skölj och halvera tomaterna.
  2. Lägg brysselkål och tomater i en lättsmord ugnssäker form eller i portionsformar. Fördela ost och solrosfrön över. Gratinera i 250°C, ca 10 min. Servera med sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 12 cocktailtomater
  • 150 g gorgonzola eller ädelost
  • 1/2 dl solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden