Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostfyllt kycklingbröst med svamp och jordärtskockssås

Ostfyllt kycklingbröst med svamp och jordärtskockssås är det långa namnet till trots ett lättlagat recept som är färdigt på under 45 minuter. Kycklingen fylls med basilika och oststavar. Servera den fyllda kycklingen med svamp, sås och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör ett snitt längs med kycklingfilén. Salta och peppra i snittet. Skär 4 stavar (för 4 port) av osten och rulla in stavarna i basilikan. Lägg sedan osten i snittet på kycklingen. Bind ihop med bomullsgarn.
  2. Skala och ansa jordärtskockorna. Skär dem i klyftor.
  3. Fräs den hackade löken i en kastrull i hälften av smöret utan att den tar färg. Lägg i hönsbuljongtärning och häll över vatten, mjölk och grädde. Låt koka upp.
  4. Lägg i jordärtskocksklyftorna och koka dem mjuka. Lyft upp hälften av skockorna och passera eller mixa vätskan och resterande skockor till slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbrösten i resterande smöret tills de är genomstekta. Ta upp kycklingbrösten och håll dem varma och fortsätt att steka svampen i stekpannan.
  6. Häll över såsen och tillsätt jordärtskocksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera såsen med den nystekta kycklingen och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (helst med skinn)
  • 100 g ost
  • salt och peppar
  • 8 basilikablad
  • 8 jordärtskockor
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 4 dl blandad svamp
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?