Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ostfyllda färsbiffar

Dessa smakrika och mättande färsbiffar lagar du på lammfärs och fyller med tärningar av cheddarost. Servera med svampragu på blandad svamp, äpple och rödlök och rikligt med krämig basilikasås. Perfekt till middag och lunchlåda, om du får mat över.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i smör.
  2. Blanda lök, färs, ägg och mjölk. Salta och peppra. Vänd ner osttärningarna.
  3. Forma 4 biffar (för 4 port). Stek dem i smör, ca 4 minuter per sida. Ta upp dem och varmhåll.
  4. Sås: Häll buljongen i pannan. Koka upp. Tillsätt grädden och hackad basilika. Koka tills det blivit en simmig konsistens. Salta och peppra. Mixa och sila till en slät sås.
  5. Ragu: Dela svampen i jämnstora bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Skala och hacka rödlöken. Fräs svamp, äpple och lök i smör. Salta och peppra.
  6. Lägg svampragun på varma tallrikar. Lägg biffarna ovanpå och häll såsen runtom. Garnera med t ex färska basilikablad och gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • smör (till stekning)
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 dl cheddarost (i tärningar)
Basilikasås
  • 2 dl köttbuljong (alt tärning)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 stor knippe basilika
  • salt och peppar
Svampragu
  • 1 l blandad färsk svamp eller svamp på burk (1 l svamp motsvarar 2 burkar blandsvamp)
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • smör (till stekning)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer