Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostfylld köttfärsbiff

Dessa ostfyllda köttfärsbiffar är ett träffsäkert och snabblagat middagsalternativ. De saftiga biffarna av köttfärs är fyllda av smältost med skinksmak och kryddade med salt och peppar. Till servering bjuder du på pasta med rucolasallad bredvid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda färsen med salt, grovmald svartpeppar och vatten. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Platta ut bitarna till tunna biffar.
  3. Lägg en klick ost på hälften av biffarna och lägg resterande biffar uppepå. Tryck till runt kanterna och stek biffarna i olja ca 5 min per sida.
  4. Skölj och tärna tomaterna. Låt pastan rinna av. Blanda den med tomater och sallad. Servera de ostfyllda biffarna med grönsakspastan och bröd till.

För alla

Rätten innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölk- och laktosfri: Ersätt smältosten mot sojabaserad ost smaksatt med lite finstrimlad skinka.

Tips

Krydda gärna färsen extra med 2 tsk torkad örtkrydda tex timjan, oregano eller rosmarin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spagetti
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • 100 g smältost med skinksmak (max 4% fett)
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 msk olja
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2612 kJ / 625 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden