Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostdopp med sting

Med krispiga kex får ostkrämen visa sig från sin bästa sida. Mixa mögel- och färskosten med stekt lök och pinjenötter och krydda efter smak. Ostdoppen smakar minst lika bra på kex som på skivade grönsaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs skalad och skivad lök och vitlök i olivolja utan färg och häll i pinjenötterna mot slutet.
  2. Låt det kallna och mixa tillsammans med ost och örter. Krydda med tabasco och svartpeppar.
  3. Servera på kex eller tillsammans med skivade grönsaker, typ blekselleri och morötter som tilltugg eller förrätt. Gott och enkelt!

För alla

Rätten innehåller laktos- och mjölkprotein, men är fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g färskost
  • 100 g grönmögelost
  • 10 blad basilika
  • 20 barr rosmarin
  • 1 tsk tabasco
  • svartpeppar
  • kex och/eller grönsaker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB