Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ädel-croque

Ädel-croque är en lyxig variant på kvällsmacka när du börjar bli lite småhungrig fram mot kvällen. Du placerar renstek, päron och pinjenötter tillsammans med ädelost och rödlöksringar på polarkakor och låter skapelsen berikas i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mackor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bre smör på polarkakorna.
  3. Fördela renstek eller hamburgerkött, skivade päron, rostade pinjenötter och ev några tunna rödlöksringar på bröden.
  4. Fördela smulad eller skivad ädelost och lite nymalen svartpeppar över mackorna.
  5. Gratinera i ca 5 minuter, tills osten smält. Eller lägg på en extra polarkaka, tryck till och grilla i mack- eller våffeljärn i ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg, om lämpligt bröd används. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4 mackor
  • smör
  • 4 små polarkakor
  • 8 - 16 tunna skivor rökt renstek eller hamburgerkött
  • 2 skivade päron
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • ev några tunna rödlöksringar
  • 100 g smulad eller skivad ädelost
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer