Ostcheesecake med rom

47
6
Ostcheesecake med rom

Ett tjusigt recept på ostcheesecake med rom som passar bra att servera som förrätt. Du gör kakan av bland annat digestivekex, crème fraiche, ost, gräslök, kaviar och citron. Skär charmiga tårtbitar och servera.

Ostcheesecake med rom

Ingredienser

10 bitar

Botten

75 g smör eller margarin
12 digestivekex

Fyllning

3 gelatinblad
4 dl crème fraiche (15%)
5 dl riven lagrad ost
1 dl skuren gräslök
salt och peppar

Garnering

75 g kaviar (röd stenbitsrom eller löjrom)
gräslök
1 citron

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Sofia

2021-08-30

Kan man frysa denna? Tänker om den blir god upptinad?

Redaktionen ICAse

2021-09-03

Hej Sofia! Vi har inte provat men den bör gå bra att frysa, kan hända att den inte blir lika slät i konsistensen efter upptining. Hälsningar Ulrika

Mikaela

2020-12-21

Supergod! Så god så att vi valde att servera denna som förrätt på vårt bröllop. Vi blandade Västerbottenost och prästost.

Redaktionen

2014-05-22

Hej Jenny! Tråkigt att ni blev sjuka. Det går ok att frysa kakan men kan hända att den inte blir lika slät i konsistensen bara sen efter tining.