Ostcheesecake med rom

Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
6
Ostcheesecake med rom

Ett tjusigt recept på ostcheesecake med rom som passar bra att servera som förrätt. Du gör kakan av bland annat digestivekex, crème fraiche, ost, gräslök, kaviar och citron. Skär charmiga tårtbitar och servera.

Ostcheesecake med rom

Ingredienser

10 bitar

Botten

75 g smör eller margarin
12 digestivekex

Fyllning

3 gelatinblad
4 dl crème fraiche (15%)
5 dl riven lagrad ost
1 dl skuren gräslök
salt
peppar

Garnering

75 g kaviar (röd stenbitsrom eller löjrom)
gräslök
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Kan man frysa denna? Tänker om den blir god upptinad?

Sofia

2021-08-30

Hej Sofia! Vi har inte provat men den bör gå bra att frysa, kan hända att den inte blir lika slät i konsistensen efter upptining. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-09-03

Supergod! Så god så att vi valde att servera denna som förrätt på vårt bröllop. Vi blandade Västerbottenost och prästost.

Mikaela

2020-12-21

Hej Jenny! Tråkigt att ni blev sjuka. Det går ok att frysa kakan men kan hända att den inte blir lika slät i konsistensen bara sen efter tining.

Redaktionen

2014-05-22

Testa liknande recept

Blåbärscheesecake i långpanna
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsincheesecake på chokladbotten
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärscheesecake med mynta
Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Earl Grey och blåbärs-cheesecake
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med jordgubbar
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga