Ostcheesecake med rom
Ett tjusigt recept på ostcheesecake med rom som passar bra att servera som förrätt. Du gör kakan av bland annat digestivekex, crème fraiche, ost, gräslök, kaviar och citron. Skär charmiga tårtbitar och servera.
Ingredienser
10 bitar
Botten
75 g smör eller margarin
12 digestivekex
Fyllning
3 gelatinblad
4 dl crème fraiche (15%)
5 dl riven lagrad ost
1 dl skuren gräslök
salt
peppar
Garnering
75 g kaviar (röd stenbitsrom eller löjrom)
gräslök
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man frysa denna? Tänker om den blir god upptinad?
Sofia
2021-08-30Hej Sofia! Vi har inte provat men den bör gå bra att frysa, kan hända att den inte blir lika slät i konsistensen efter upptining. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-03Supergod! Så god så att vi valde att servera denna som förrätt på vårt bröllop. Vi blandade Västerbottenost och prästost.
Mikaela
2020-12-21Hej Jenny! Tråkigt att ni blev sjuka. Det går ok att frysa kakan men kan hända att den inte blir lika slät i konsistensen bara sen efter tining.
Redaktionen
2014-05-22