Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ostcheesecake med rom

Ett tjusigt recept på ostcheesecake med rom som passar bra att servera som förrätt. Du gör kakan av bland annat digestivekex, crème fraiche, ost, gräslök, kaviar och citron. Skär charmiga tårtbitar och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält matfettet. Krossa kexen i en matberedare och blanda med matfettet. Tryck ut kexblandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Ställ i kylskåp för att stelna ca 30 minuter.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i en kastrull med kallt vatten ca 5 minuter. Blanda crème fraiche med ost och gräslök, smaka av med salt och peppar.
  3. Häll av vattnet från gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner lite av ostmassan i de smälta gelatinbladen. Rör ner gelatinblandningen i resten av smeten.
  4. Bred ut ostmassan i formen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp för att stelna ca 1 timme.
  5. Servera cheesecaken med caviar toppad med gräslök och en citronklyfta som förrätt.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Botten
  • 75 g smör eller margarin
  • 12 digestivekex
Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 4 dl crème fraiche (15%)
  • 5 dl riven lagrad ost
  • 1 dl skuren gräslök
  • salt och peppar
Garnering
  • 75 g kaviar (röd stenbitsrom eller löjrom)
  • gräslök
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan