Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Oscar II:s buffésnaps

Var ute i god tid innan du vill servera snapsen för att den ska bli riktigt god. Du smaksätter Brännvin Special med pomeransskal, kanelstång, korianderfrö och hackade mandlar. Oscar II:s buffésnaps kan du exempelvis servera till midsommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyll en flaska med brännvinskryddorna och häll på Brännvin Special. Sätt på korken och låt flaskan stå i rumstemperatur i 10 dagar. Skaka om flaskan varje dag. Därefter är kryddbrännvinet färdigt att användas, men kan med fördel stå betydligt längre, faktiskt upp till ett år.

Tips

Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 75 cl Brännvin special (34%)
  • 2 pomeransskal
  • 1 kanelstång
  • 1 msk korianderfrö
  • 2 hackade mandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?