Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtstekta abborrfiléer

Bjud på fisk panerad med färska örter! Innan abborren hamnar i stekpannan panerar du filéerna i ströbröd blandad med örter som till exempel färsk basilika, dill eller timjan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj eventuellt filéerna i kallt vatten och skär bort benen. Vänd filéerna först i mjölet blandat med salt och peppar. Sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbrödet blandat med hälften av örterna. Låt filéerna ligga och torka några min.
  2. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida. Ta upp och lägg fisken på ett fat så länge.
  3. Häll grädde och mjölk i pannan och låt koka upp. Rör i de resterande örterna och häll skyn över fisken. Servera genast med färskpotatis och lätt kokta sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g abborrfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl örter (t ex basilika, dill, timjan)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
Till stekning:
  • 3 msk smör eller margarin
Till servering
  • färskpotatis
  • lätt kokta sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?