Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtstekt skinkschnitzel med grekisk potatissallad

En spännande och festlig kötträtt med exotiska inslag. Panera schnitzel gjord på skinka i en röra av gräslök, persilja och basilika. Servera schnitzeln tillsammans med en fräsch potatissallad med smak av tomat, fetaost, lök och gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Skala och hacka löken. Skär tomater och potatis i tärningar. Smula fetaosten.
  2. Blanda grönsaker, potatis, fetaost och oliver med yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
  3. Blanda örter och ströbröd. Panera schnitzlarna i örtströbrödet och stek dem i matfettet, 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Skär citronen i fyra klyftor. Servera schnitzlarna med potatissallad och citron.


För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 8 kalla kokta potatisar
  • 200 g fetaost
  • 1 dl oliver
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 dl blandade, hackade örter t ex persilja, gräslök, basilika
  • 1 dl ströbröd
  • 4 skinkschnitzlar
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2318 kJ / 558 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden