Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtpasta med paprikasås

En len och smakrik pastasås med smak av paprika och vitlök. Denna örtpasta passar bra att servera både till vardag eller fest. Toppa pastan med såsen och en klick fantastiskt god pesto!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Rosta den i ugn under grillelementet. Lägg bitarna i kallt vatten och gnugga sedan bort det blåsiga svarta skalet.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja tillsammans med paprikabitarna. Häll på de passerade tomaterna och ev chilin, som ska vara urkärnad och finhackad.
  3. Sänk värmen och låt det hela småputtra på svag värme i minst 20 minuter. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt en gnutta socker om inte paprikasötman gjort sitt.
  4. Koka under tiden pastan, låt den rinna av. Finhacka kryddörterna och blanda dem med peston, osten och pastan.
  5. Lägg upp pastan med en klick paprikasås på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 förp passerade tomater
  • 1 röd chilifrukt (för den som vill ha stark sås)
  • salt och peppar
  • 280 g pasta
  • 1 dl från burk eller hemlagad pesto
  • 2 krukor färska örter t ex oregano, timjan och basilika
  • 1 dl färsk riven parmesanost eller västerbotten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?