Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtkryddad polenta

Polenta är ett spännande alternativ till potatis eller ris och kan serveras till både kött, kyckling och fisk. Dessutom är det nyttigt! Krydda polentan med persilja, timjan och rosmarin. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll vattnet i en stor tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Tillsätt salt och sänk värmen så att vattnet bara sjuder.
  2. Häll i polentan i en smal stråle samtidigt som du rör om med en träsked. Tillsätt finhackade örtkryddor. Låt sedan sjuda i 5-10 minuter under omrörning så att inga klumpar bildas.
  3. Häll upp polentan för att svalna i en vattensköljd eller lätt oljad form. Låt kallna.
  4. Skär polentan i 1-2 cm tjocka skivor och stek dem i olja tills de är ljusbruna på båda sidor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl polenta
  • 1/2 dl finhackad persilja, timjan, rosmarin och/eller basilika
  • olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan