Örtiga krutonger
Använd torrt bröd till att göra krutonger istället för att slänga det! Om du rostar dem med vitlök och rosmarin blir de extra goda att använda som topping på soppa eller sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
ca 5 dl
6 skivor ljust bröd
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
salt
peppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi572 KJ / 137 kCal
Fett7 g
Salt1.34 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer
Har gjort dessa flera gånger & brukar använda olika örter tillsamman då rismarin tenderar att ta över.
Cecilia
2022-10-15Gott
Roberth
2022-06-07