UNDER 15 MIN | Enkel

Örtiga krutonger

Använd torrt bröd till att göra krutonger istället för att slänga det! Om du rostar dem med vitlök och rosmarin blir de extra goda att använda som topping på soppa eller sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bröd i mindre bitar.
  2. Stek i olivolja i en stekpanna tills det får lite färg. Tillsätt riven vitlöksklyfta och rosmarin. Låt steka ytterligare några minuter. Salta och peppra. Förvara torrt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

 

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 6 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 572 kJ / 137 kCal