Örtig fetaostkräm

31
1
Örtig fetaostkräm

Fetaost och matyoghurt blandas till en krämig röra som passar till det mesta. Lime och citron ger extra skjuts och färska örter som timjan, rosmarin och salvia gör den till en favorit. Låt den gärna stå till sig i kylen en timme så tjocknar den.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Örtig fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
150 g fetaost
2 1/2 dl matyoghurt (10%)
finrivet skal av 1 lime
finrivet skal av 1 citron
2 dl plockade färska örter (t ex rosmarin, timjan och salvia)
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost och laktosfri matyoghurt.

Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentar

Gertrud

2021-11-11

Tyckte röran kändes allt för salt o platt. Tillsatte och blandade saften av en lime + 3 tsk honung. Vips fick röran en härlig smak i mitt tycke. Detta var recept för 10 pers. Hej

Näringsvärde per portion

Energi 752 KJ / 180 kCal
Fett 14 g
Salt 1.46 g
Kolhydrater 5 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden