Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Örtig fetaostkräm

Fetaost och matyoghurt blandas till en krämig röra som passar till det mesta. Lime och citron ger extra skjuts och färska örter som timjan, rosmarin och salvia gör den till en favorit. Låt den gärna stå till sig i kylen en timme så tjocknar den.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gaffelmosa fetaosten. Rör ihop med yoghurt, citrusskal, örter, salt och peppar. Ställ i kylen fram till servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost och laktosfri matyoghurt.

Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g fetaost
  • 2 1/2 dl matyoghurt (10%)
  • finrivet skal av 1 lime
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 dl plockade färska örter (t ex rosmarin, timjan och salvia)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 752 kJ / 180 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.