Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtgrissini

Ett knaprigt tilltugg med smak av Italien! Grissini, eller brödpinnar, passar utmärkt att servera som snacks på buffébordet. Smaksätt grissinin med örter som oregano, basilika och rosmarin. Kanongott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 40 st.

  1. Smula ner jästen i två matskedar i vatten. Tillsätt resten av vattnet, olivoljan och salt.
  2. Rör ner mjölet och arbeta till en smidig deg i matberedare i minst 10 minuter. Jäs under duk i 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Dela degen i 4 delar. Gör 10 pennformade grissini av varje degbit.
  5. Lägg på en bakplåtpappersklädd plåt. Pensla eller spraya över olivolja. Strö över flingsalt och/eller någon torkad krydda. Jäs i 10-15 minuter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 1/4 paket färsk jäst
  • 4 dl vatten (37°C)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 12 dl siktat dinkelmjöl alt siktat dinkelmjöl och rågmjöl (12 dl dinkelmjöl motsvarar 7 dl siktat dinkelmjöl och 3 dl rågmjöl)
  • torkade örter, t ex oregano, basilika eller rosmarin
Lägg till i inköpslistan