Örtfylld lammstek | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Örtfylld lammstek

Ett lyxigt recept på en utsökt lammstek med fyllning av örter som persilja, rosmarin och salvia. Servera den läckra steken tillsammans med potatis, sky och en fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bena ur lammsteken eller be om hjälp i affären.
  3. Hacka örterna. Skala vitlöken och finhacka den samt citronskalet. Fyll steken med blandningen. Salta och peppra. Bind steken med bomullssnöre.
  4. Gnid in steken med olivolja, salt och peppar. Lägg den i en smord ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65-70°C, beroende på hur rött kött man vill ha, det tar ca 1 1/2 timme.
  5. Mot slutet av stektiden, häll i vinet och lägg oliverna i formen. Låt steken vila ca 15 minuter innan du skär den i skivor.
  6. Servera steken med skyn och fräst bladspenat blandad med fräst purjolök.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 lammstek (à 1-1½ kg)
  • 1 knippa slätbladig persilja
  • några kvistar rosmarin och salvia
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • tunt skal av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan