Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtfisk med hummersmak

En god och matig fiskrätt med lyxig smak av hummer. Koka upp en sås av torsk, hummerfond, crème fraiche, citronpeppar och färska örter. Servera sedan fisken och såsen tillsammans med pressad potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken och skär i bitar. Krydda med citronpeppar.
  2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk och hummerfond i en traktörpanna. Låt såsen koka upp. Lägg i fisken och sjud ca 5 min. Blanda ner hackade färska örtkryddor.
  3. Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g djupfryst sej, torsk eller hoki
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk hummerfond
  • hackade färska örter
Till servering
  • pressad potatis
  • lättkokta grönsaker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?