Örtbröd med oliver
Ett fantastiskt recept på örtbröd med oliver. Brödet får smak av bland annat svarta oliver och oregano. Passar utmärkt för dig som vill servera något extra gott tillbehör vid middagen.
Ingredienser
2 bröd
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
1 dl kärnfria svarta oliver
2 msk olivolja
3 tsk salt
2 msk färsk oregano (2 msk färsk motsvarar 1 msk torkad)
4 dl rågsikt
12 dl bakvetemjöl (special)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott bröd (där oliverna kan uteslutas om man inte gillar smaken). Jag hade brödet till en lasagnemiddag delade då degen i två och gjorde en med och en utan oliver till allas glädje.
Lena
2005-10-31Mycket gott, men olivsmaken blev ganska stark. Jag kommer definitivt att baka detta bröd igen, men med några veckors mellanrum eftersom man annars tröttnar på olivsmaken.
Johan
2005-07-23Att som glad amatör få baka och njuta av detta himmelskt goda bröd ger mej en kick här i livet att fortsätta med bakning!!
Peter
2004-09-14