Örtbröd med oliver

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
3
Örtbröd med oliver

Ett fantastiskt recept på örtbröd med oliver. Brödet får smak av bland annat svarta oliver och oregano. Passar utmärkt för dig som vill servera något extra gott tillbehör vid middagen.

Örtbröd med oliver

Ingredienser

2 bröd
50 g  färsk jäst
5 dl  ljummet vatten (ca 37ºC)
1 dl  kärnfria svarta oliver
2 msk  olivolja
3 tsk  salt
2 msk  färsk oregano (2 msk färsk motsvarar 1 msk torkad)
4 dl  rågsikt
12 dl  bakvetemjöl (special)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott bröd (där oliverna kan uteslutas om man inte gillar smaken). Jag hade brödet till en lasagnemiddag delade då degen i två och gjorde en med och en utan oliver till allas glädje.

Lena

2005-10-31

Mycket gott, men olivsmaken blev ganska stark. Jag kommer definitivt att baka detta bröd igen, men med några veckors mellanrum eftersom man annars tröttnar på olivsmaken.

Johan

2005-07-23

Att som glad amatör få baka och njuta av detta himmelskt goda bröd ger mej en kick här i livet att fortsätta med bakning!!

Peter

2004-09-14

Testa liknande recept

Bondbröd med pumpakärnor
Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminbröd
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat pitabröd
Betyg 3.5 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga