Örtbiffar med chèvrecreme

Ett underbart recept på smakrika örtbiffar. Rätten är vegetarisk då du gör biffarna av bland annat quornfärs, grädde och vitlök. Servera de kryddiga biffarna med en utsökt kräm av chèvre!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002

Ingredienser
4 portioner
300 g fryst quornfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 - 2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackade färska örter
1 tsk fransk senap
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Chèvrecreme
100 g fransk getost (chèvre)
2 msk olivolja
Till servering
lättstekta grönsaker
rostade sojabönor
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stBiffarna gick hem hos både mig och min sambo. Jättegoda och enkla att göra.
Sara
rostade sojabönor hittar man vid alla torkade bönor alternativt vid hälsokosten!
Kristin
Fantastiskt recept, jag tyckte det var barnsligt enkelt, mycket enklare än riktiga biffar även om jag nog till nästa gång planerar att ha 2 st ägg för att öka hållfastigheten i biffarna. Jag kan dessutom rekommendera att ta i ca två teskedar flytande honung i chevreröran. Det ska dessutom vara 1-2 vitlöksklyftor & inte dl som i receptet (se tid notat)! Rekommenderar även att använda sig av stora mängder basilika. Om någon lyckas lista ut var de har i hyllorna "rostade sojabönor" så berätta gärna.
Max
Mycket gott! Proppmätt med mycket grönsaker till.
Karl
Mums! En favorit! :-)
Andreas
Quorn är mycket godare än kött, för man slipper den där dästa känslan efter man har ätit sig mätt! Tips: istället för chèvre går det bra att använda t.e.x. mager fetaost eller ngn annan ost man gilar.
Sofia
Perfekta biffar att ha i frysen, jag fryser in dem med en klick oströra sedan går det bra att tina dem långsamt i micron. Gott att ha tagliatell till. Oströran är även god som grönsaktsdip
Gunilla
Svårt och inte alls gott!
Karin