Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

En saftig och god kötträtt som passar bra till middagsmat. Servera denna örtbakade fläskfilé tillsammans med en härligt krispig wok gjord på grönsaker. Supergott och lyxigt!

Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskfilé
1 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  smör eller margarin
1 dl  riven ost
1   skiva franskbröd
1   vitlöksklyfta
2 msk  hackade örter (t ex basilika eller oregano)
bröd eller ris till servering

Grönsakswok

1   purjolök
2   paprikor (gärna i olika färger)
1   klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
1 msk  olja
1 msk  soja
1 msk  vinäger
1 msk  råsocker
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Gör så här

Tips

Strimla gärna grönsakerna på matberedarens skärskiva.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Enkelt att förbereda. Jag gjorde klart allt utom ungsbakningen .. satte in köttet när gästerna satte sig till bords med förrätten då var maten klar ganska exakt när förrätten var avklarad. Var gärna frikostig med örterna. Det är inte så dumt att göra lite mer av bröd/smör/örtblandningen än vad som anges i receptet.

Charlotte

2007-01-21

Verkligen gott, inte så svårt att göra. Vi ska ha denna rätt på nyår igen.

Marie

2002-12-26

Testa liknande recept

Fläskfiléspett med myntadipp
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarellagratinerad kassler
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé i ugn
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé med italiensk fyllning
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalla bärglas med vaniljsmak
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga