Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

En saftig och god kötträtt som passar bra till middagsmat. Servera denna örtbakade fläskfilé tillsammans med en härligt krispig wok gjord på grönsaker. Supergott och lyxigt!

Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
1 dl riven ost
1 skiva franskbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk hackade örter (t ex basilika eller oregano)
bröd eller ris till servering

Grönsakswok

1 purjolök
2 paprikor (gärna i olika färger)
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
1 msk olja
1 msk soja
1 msk vinäger
1 msk råsocker
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Enkelt att förbereda. Jag gjorde klart allt utom ungsbakningen .. satte in köttet när gästerna satte sig till bords med förrätten då var maten klar ganska exakt när förrätten var avklarad. Var gärna frikostig med örterna. Det är inte så dumt att göra lite mer av bröd/smör/örtblandningen än vad som anges i receptet.

Charlotte

2007-01-21

Verkligen gott, inte så svårt att göra. Vi ska ha denna rätt på nyår igen.

Marie

2002-12-26

Testa liknande recept

Kål- och köttfärsgryta
Betyg 4.2 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asian raw slaw
Betyg 2.8 av 5.
83 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepper melt med kålsallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig vitkålsgratäng med tryffel
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Fläskfiléspett med myntadipp
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga