Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtbakade filéstubbar med grönsakswok

En saftig och god kötträtt som passar bra till middagsmat. Servera denna örtbakade fläskfilé tillsammans med en härligt krispig wok gjord på grönsaker. Supergott och lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Putsa och skär fläskfilén i ca 3 cm breda bitar. Stek bitarna runt om i margarin eller smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ bitarna på ett ugnssäkert fat.
  3. Blanda margarin eller smör med riven ost, söndersmulat franskbröd, pressad vitlöksklyfta och hackade örter. Fördela smulet på fläskfilén. Gratinera i ca 15 min.
  4. Grönsakswok: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och och strimla paprikorna. Skölj och finstrimla vitkålen. Fräs grönsakerna i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 min. Krydda med soja, vinäger, råsocker, salt och peppar.
  5. Servera örtfilén med grönsakswoken och bröd eller ris.

Tips

Strimla gärna grönsakerna på matberedarens skärskiva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl riven ost
  • 1 skiva franskbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackade örter (t ex basilika eller oregano)
  • bröd eller ris till servering
Grönsakswok
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?