En saftig och god kötträtt som passar bra till middagsmat. Servera denna örtbakade fläskfilé tillsammans med en härligt krispig wok gjord på grönsaker. Supergott och lyxigt!
Ingredienser
4 portioner
500
g
fläskfilé
1
msk
smör eller margarin
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
2
msk
smör eller margarin
1
dl
riven ost
1
skiva franskbröd
1
vitlöksklyfta
2
msk
hackade örter (t ex basilika eller oregano)
bröd eller ris till servering
Grönsakswok
1
purjolök
2
paprikor (gärna i olika färger)
1
klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
1
msk
olja
1
msk
soja
1
msk
vinäger
1
msk
råsocker
1
tsk
salt
1
krm
peppar
Gör så här
Tips
Strimla gärna grönsakerna på matberedarens skärskiva.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
2
2 st
Kommentarer
Charlotte
2007-01-21
Jättegott! Enkelt att förbereda. Jag gjorde klart allt utom ungsbakningen .. satte in köttet när gästerna satte sig till bords med förrätten då var maten klar ganska exakt när förrätten var avklarad.
Var gärna frikostig med örterna. Det är inte så dumt att göra lite mer av bröd/smör/örtblandningen än vad som anges i receptet.
Marie
2002-12-26
Verkligen gott, inte så svårt att göra. Vi ska ha denna rätt på nyår igen.
Kommentarer
Charlotte
2007-01-21Jättegott! Enkelt att förbereda. Jag gjorde klart allt utom ungsbakningen .. satte in köttet när gästerna satte sig till bords med förrätten då var maten klar ganska exakt när förrätten var avklarad. Var gärna frikostig med örterna. Det är inte så dumt att göra lite mer av bröd/smör/örtblandningen än vad som anges i receptet.
Marie
2002-12-26Verkligen gott, inte så svårt att göra. Vi ska ha denna rätt på nyår igen.