Örtbakade filéstubbar med grönsakswok
En saftig och god kötträtt som passar bra till middagsmat. Servera denna örtbakade fläskfilé tillsammans med en härligt krispig wok gjord på grönsaker. Supergott och lyxigt!
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
1 dl riven ost
1 skiva franskbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk hackade örter (t ex basilika eller oregano)
bröd eller ris till servering
Grönsakswok
1 purjolök
2 paprikor (gärna i olika färger)
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
1 msk olja
1 msk soja
1 msk vinäger
1 msk råsocker
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Enkelt att förbereda. Jag gjorde klart allt utom ungsbakningen .. satte in köttet när gästerna satte sig till bords med förrätten då var maten klar ganska exakt när förrätten var avklarad. Var gärna frikostig med örterna. Det är inte så dumt att göra lite mer av bröd/smör/örtblandningen än vad som anges i receptet.
Charlotte
2007-01-21Verkligen gott, inte så svårt att göra. Vi ska ha denna rätt på nyår igen.
Marie
2002-12-26