Krämig vitkålsgratäng med tryffel
Vitkålsgratäng med tryffel är det perfekta tillbehöret till grillat kött eller lax. Gratängen blir precis perfekt krämig av grädden och färskosten. Tryffeloljan hjälper till och ger vitkålen den där extra dimensionen.
Ingredienser
4 portioner
500 g vitkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt
peppar
1 msk dijonsenap
2 dl matlagningsgrädde
200 g färskost
1/2 - 1 tsk tryffelolja
1 dl parmesan eller annan vällagrad ost
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, färskost och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1725 KJ / 413 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Kommentarer