Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad

En härligt god fiskrätt med smak av dill, dragon och persilja. Servera den örtbakade torsken tillsammans med en smarrig sallad av rödbetor och äpplen. Mättande, nyttigt och riktigt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
  3. Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt. Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över.
  4. Ställ in formen i ugn i ca 30 min.
  5. Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull. Lägg i vitlöken. Därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av.
  6. Servera torsken med rödbetssalladen och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora rödbetor
  • 600 g torskfilé
  • 1 1/2 dl hackat kryddgrönt t ex persilja, dill dragon, körvel
  • 5 sardellfiléer
  • äpplen
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info