Örtagårdssill

Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
8
Örtagårdssill

Ett recept på en riktigt krämig och god sill med smak av basilika, dill, vitlök, ägg, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Servera sillen på julbordet, till påskmiddagen eller till midsommarbuffén. Supersmarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Örtagårdssill

Ingredienser

8 portioner
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 kruka basilika
1 liten knippe dill
1 liten vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk senap
1 msk vinäger
1 1/2 dl olja
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Känner mig korkad här, men ska man koka ägget först eller ska man ha ett rått ägg i såsen?

Mats

2024-12-06

Hej Mats! Det är ett rått ägg som används här, som man gör en majonnäs. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-12-09

Varje gång jag bjuder på denna frågar någon efter receptet. De som inte gillar sill i vanliga fall älskar denna. Ett måste på jul, påsk och midsommar

Marie

2021-06-24

Gott iaf.

Staffan

2020-12-26

Testa liknande recept

Örtsill
Betyg 2.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och pepparsill
Betyg 2.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Lättlagad krämig rödbetssill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill
Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba sillen
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga