Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtagårdssill

Ett recept på en riktigt krämig och god sill med smak av basilika, dill, vitlök, ägg, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Servera sillen på julbordet, till påskmiddagen eller till midsommarbuffén. Supersmarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Repa bladen från basilikan och plocka dillen. Skala vitlöksklyftan.
  2. Lägg örter och vitlök i en hög skål eller kanna. Tillsätt ägg, senap, vinäger och olja. Mixa med stavmixer till en tjock grön sås.
  3. Rör i lättcrème fraichen och smaka av med salt och peppar. Varva sillen med såsen i en skål. Ställ kallt ca 1 dygn.

För alla

Örtagårdssill är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 liten knippe dill
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 3 msk senap
  • 1 msk vinäger
  • 1 1/2 dl olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan