Örtagårdssill
Ett recept på en riktigt krämig och god sill med smak av basilika, dill, vitlök, ägg, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Servera sillen på julbordet, till påskmiddagen eller till midsommarbuffén. Supersmarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
8 portioner
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 kruka basilika
1 liten knippe dill
1 liten vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk senap
1 msk vinäger
1 1/2 dl olja
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Känner mig korkad här, men ska man koka ägget först eller ska man ha ett rått ägg i såsen?
Mats
2024-12-06Hej Mats! Det är ett rått ägg som används här, som man gör en majonnäs. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09Varje gång jag bjuder på denna frågar någon efter receptet. De som inte gillar sill i vanliga fall älskar denna. Ett måste på jul, påsk och midsommar
Marie
2021-06-24Gott iaf.
Staffan
2020-12-26