Örtagårdssill

Betyg 3.6 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Örtagårdssill

Ett recept på en riktigt krämig och god sill med smak av basilika, dill, vitlök, ägg, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Servera sillen på julbordet, till påskmiddagen eller till midsommarbuffén. Supersmarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Örtagårdssill

Ingredienser

8 portioner
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 kruka basilika
1 liten knippe dill
1 liten vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk senap
1 msk vinäger
1 1/2 dl olja
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Känner mig korkad här, men ska man koka ägget först eller ska man ha ett rått ägg i såsen?

    Mats

    Hej Mats! Det är ett rått ägg som används här, som man gör en majonnäs. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Varje gång jag bjuder på denna frågar någon efter receptet. De som inte gillar sill i vanliga fall älskar denna. Ett måste på jul, påsk och midsommar

    Marie

  • Gott iaf.

    Staffan

Testa liknande recept

Lättlagad krämig rödbetssill
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtsill
Betyg 2.2 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löksill
Betyg 3.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citron- och pepparsill
Betyg 2.8 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Solgul currysill
Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad