Ört- och vitlökspaj med skinka
En god paj passar ypperligt att servera till både lunch och middag och är dessutom riktigt mättande. Den här pajen med smak av örter, vitlök och skinka är kalasgod och kan serveras både till vardags och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
4 portioner
Pajskal
3 dl vetemjöl och grahams- eller rågmjöl alt dinkelmjöl
100 g smör
2 msk crème fraiche
1 krm salt
Fyllning
200 g rökt skivad skinka
1 stor purjolök
1 msk smör till stekning
1 dl finhackade färska örter t ex basilika och timjan
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
Äggstanning
3 ägg
2 dl mellanmjölk
1 dl riven smakrik ost t ex lagrad grevé, prästost eller cheddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett35 g
Kommentarer
Stor favorit! Går lika bra att använda fyllningen och göra som piroger och ha med sig på picknick.
Ida
2021-06-12Jättegod, enkel, med få ingredienser! Jag gjorde en rejält stor paj i långpanna och blandade vetemjöl & grahamsmjöl (50/50) till pajdegen. Mycket uppskattad av lunchgästerna 👌🏼
Susanne
2021-06-01Mycket god paj! Skalet blev saftigare med creme fraiche i. Ska definitivt göra den igen men pröva att göra som en nedanstående kommentar och prova att steka bacon vid sidan om, tyckte att smaken från skinkan försvann något.
Kristina
2011-04-02