Ört- och vitlökspaj med skinka
En god paj passar ypperligt att servera till både lunch och middag och är dessutom riktigt mättande. Den här pajen med smak av örter, vitlök och skinka är kalasgod och kan serveras både till vardags och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
Äggstanning
För alla
Pajen innehåller gluten, mjölk, laktos och ägg.
Gör glutenfri: baka ett glutenfritt pajdegsskal och följ i övrigt receptet.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller olja, använd laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt mjölk mot soja- havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen och blanda grädden med 1 -2 dl crème fraiche och den rivna osten i stället. Lägg den frästa purjoblandningen direkt i pajskalet, häll på grädde-/ostblandningen och strö ev på mer ost om så önskas. Grädda enligt receptet.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stor favorit! Går lika bra att använda fyllningen och göra som piroger och ha med sig på picknick.
Ida
2021-06-12Jättegod, enkel, med få ingredienser! Jag gjorde en rejält stor paj i långpanna och blandade vetemjöl & grahamsmjöl (50/50) till pajdegen. Mycket uppskattad av lunchgästerna 👌🏼
Susanne
2021-06-01Mycket god paj! Skalet blev saftigare med creme fraiche i. Ska definitivt göra den igen men pröva att göra som en nedanstående kommentar och prova att steka bacon vid sidan om, tyckte att smaken från skinkan försvann något.
Kristina
2011-04-02