Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ört- och potatisgratäng

Potatisgratäng är supergott till både kött och kyckling. Detta recept på potatisgratäng med smak av örter är lika krämigt som smarrigt! Servera gratängen varm tillsammans med kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisarna tunt. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och späd med mjölken. Låt koka ca 5 min under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda i hälften mängd riven ost och de finhackade örterna.
  4. Varva potatis, purjo och sås i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara sås. Strö över resten riven ost. Tillaga i ca 50 min.
  5. Servera gratängen med skivor av rostbiff, skinka eller kassler och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 dl finhackade örter (t ex persilja, basilika, gräslök)
  • 200 g skivad rostbiff
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?