Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Orientalisk gryta

Mustig orientalisk gryta med högrev, het spansk peppar, krispiga vattenkastanjer, bambuskott och riven färsk ingefära. Till den orientaliska grytan serverar du ris och en grönsallad. En måltid full av härliga smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna köttet och bryn det i stekpanna i omgångar. Lägg över det i en gryta. Salta. Häll på vatten så att det täcker.
  2. Skala och skiva löken, tillsätt lök och urkärnad och strimlad spansk peppar. Småkoka under lock ca 1 timme och 15 minuter. Späd ev med mer vatten under kokningen.
  3. Skala och skär morötterna i stavar. Skölj och strimla purjolöken. Låt burkgrönsakerna rinna av.
  4. Lägg alla grönsaker i grytan och red med majsstärkelse utrört i lite vatten. Koka ytterligare ca 5 minuter.
  5. Smaksätt med ingefära och ev mer salt. Strö över hackad örtkrydda. Servera med ris och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g benfri högrev
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1/2 spansk peppar (kan uteslutas)
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 burk vattenkastanjer (à ca 225 g)
  • 1 burk bambuskott (à ca 225 g)
  • ca 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • färska örtkryddor t ex persilja, timjan
Till servering
  • ris
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan