Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oreo Halloween Cake-pops

Oreo cake-pops i form av bedårande fladdermöss blir en succé på halloweenfesten! Bollarna mixar du snabbt ihop av oreokakor och färskost så att du kan lägga tid på det som är roligt, och lite pilligt, nämligen dekorationen. Låt fantasin flöda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 12 st cake pops.

  1. Krossa 16 st oreokakor fint i en skål.
  2. Dela resterande 12 st i halvor till fladdermusvingar (frys gärna kakorna över natten så är de lättare att dela).
  3. Blanda färskost och kaksmulor väl. Forma till 12 st bollar.
  4. Doppa 1 sugrör i den smälta chokladen och tryck in i mitten av varje boll.
  5. Placera bollen på bakplåtspapper och ställ i frysen i 10 min.
  6. Doppa varje boll i återstående smält mjölkchoklad. Ställ tillbaka på bakplåtspapper.
  7. Fäst halva oreokakor till vingar på varje boll med hjälp av smällt choklad.
  8. Spritsa horn av smält choklad.
  9. Forma vit och svart sockerpasta till tänder och ögon. Fäst dem med smält choklad och låt stelna.
  10. Ställ in i kylskåpet tills klubborna stelnat och låt de förvaras svalt. Släpp ut dem igen efter att solen gått ner.

Se filmen hur du gör dessa cake-pops.

För alla

Läs noga innehållet på kakorna och sockerpastan. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 28 st oreokakor (28 st motsvarar 2 paket à 154 g)
  • 100 g färskost av cream cheese-typ
  • 200 g smält mjölkchoklad
  • 100 g mjölkchoklad till att göra horn
  • vit och svart sockerpasta (sugar paste) till tänder och ögon (det går även bra att använda en Pingvinstång till ögon)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer