Oreo cheesecake

En riktigt läcker cheesecake som för tankarna till sommar och en solig fika i trädgården eller på balkongen. Ljuvligt god och vacker att se på med sina tre lager och härliga topping. En tårta man gärna tar två gånger av!

Ingredienser
12 portioner
Botten
100 g smör
2 paket oreokakor (à 154 g)
Kräm
200 g naturell färskost
2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Chokladkräm
100 g mörk choklad (70%)
200 g naturell färskost
1 dl florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
Topping
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Dekoration
100 g mörk choklad 70%
20 st små oreokakor eller halva mängden stora
12 hallon
12 blåbär
10 citronmelissblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2569 KJ / 613 kCal
Fett43.6 g
Kolhydrater50.5 g
Protein5.7 g
Kommentarer
18 stBästa för dem som ej tål ägg 👌😋
Jennie
Helt ok, men inte jätteimponerad. Finns betydligt godare cheesecakes att göra. Väldigt mastig.
Evelina
Helt fantastiskt god. Jag har vispat cramechees, florsocker och grädde ihop direkt och det gick jätte bra. När jag var klar med alla lager så fryste jag den nån timme och sen när gesterna kom, tog jag ut den och dekorerade med grädde och björnbär.
Tatiana
Skall kladdet i oreokakorna ur när man mixar dom till botten?
Linn
Hej LInn! Nej, det behöver du inte pyssla med. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Lätt att göra, fin att titta på, god att äta men kanske inte så fast.
Nina
Okej, för hela det första lagret (efter kexbotten) är nästan smält och har runnit ut i sidorna. Konstigt!
Erelinda
Hej Erelinda! Tror det är bäst att förvara den i kylskåp tills det är dags. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Om jag gjort tårtan idag och lagt på grädde och allt överst, ska jag förvara den i kylskåp eller frys till dagen efter?
Erelinda
Vad väger kexen? Inte alltid det samma för olika typer.
Inger-johanne
Hej Karin, Detta recept är ett samarbete med Philadelphia så det är deras färskost som använts. Lycka till Hälsningar Ulrika
Ica-köket