Minicheesecake med Oreokex
Söta små minicheesecakes som du snabbt svänger ihop är perfekta munsbitar på kalaset! Enkla att förbereda och ”tillagar sig själva” i kylen. Vill du piffa till desserten ytterligare är det fritt fram att strössla lite bär eller hackade frukter över.
Ingredienser
12 små (8 stora)
400 g naturell färskost light
75 g socker
2 ägg
12 oreokakor
50 g mörk choklad 70% (smält)
Gör så här
Recept och bild i samarbete med Philadelphia och Marabou.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 8 stora minicheesecakes.
Energi975 KJ / 233 kCal
Fett12.4 g
Salt0.56 g
Kolhydrater21.5 g
Protein8.9 g
Kommentarer
Nej, dessa blev inte fina. Chokladkexen flöt upp och blev inte fint. Smakar gott i alla fall, men godast när de var rumstempererade. Då blev kakan krämigare.
Kerstin
2020-11-11Går dessa frysa och ta fram några dagar senare?
Anna
2020-09-22Hej Anna! Ja, det går bra att frysa in dom. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-22