Öppenlasagne

Ett smaskigt recept på en annorlunda variant av lasagne. Denna pastarätt är vegetarisk och du gör den av bland annat lök, tomat, crème fraiche och parmesan. Öppenlasagne passar perfekt till fest!

Ingredienser
2 portioner
4 lasagneplattor
1/2 gul lök
1/2 rödlök
1 selleristjälk
2 tsk oliver
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater (à 400 g)
salt och peppar
1/2 dl crème fraiche
50 g riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk mjölk
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: byt till glutenfria lasangeplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt mjölk mot soja- havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Gör äggfri: använd äggfria lasangeplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer