Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Öppenlasagne

Ett smaskigt recept på en annorlunda variant av lasagne. Denna pastarätt är vegetarisk och du gör den av bland annat lök, tomat, crème fraiche och parmesan. Öppenlasagne passar perfekt till fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och sellerin. Fräs i en kastrull i olivoljan. Pressa ner vitlöken. Häll över tomaterna och koka ihop till en tjock sås. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp crème fraiche, rör ned osten och späd med mjölken.
  3. Koka upp rikligt med vatten med salt och lite olja. Koka lasagneplattorna mjuka, ca 3 min.
  4. Ta upp och lägg två plattor direkt på tallrikar Lägg tomatsås ovanpå och täck med en lasagneplatta. Skeda över resten av tomatsåsen och ringla ostsåsen överst.

För alla

Gör glutenfri: byt till glutenfria lasangeplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt mjölk mot soja- havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Gör äggfri: använd äggfria lasangeplattor.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 lasagneplattor
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 rödlök
  • 1 selleristjälk
  • 2 tsk oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 50 g parmesanost riven
  • 2 msk mjölk
Lägg till i inköpslistan