Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Operapasta med lax & senap

Lättlagat och smakrikt pastarecept som passar utmärkt till vardagsmiddagen. Den här mumsiga Operapastan med lax och senap, grädde, vitt vin och fiskfond serveras med färsk pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop vin med fiskfond.
  2. Tillsätt grädde och låt koka ihop en stund till.
  3. Späd med mjölk och rör i dijonsenap och hackad dill.
  4. Red med lite maizenaredning om det behövs.
  5. Skär laxen i 1 1/2 cm stora tärningar och stek bitarna i lite olja.
  6. Salta och peppra. Strimla en liten purjolök och fräs även den i panna. Rör ner lax och purjo i såsen (men spara lite lax till garnering).
  7. Smaka av såsen. Servera med färsk pasta och garnera med en dillkvist.

Ingredienser

  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl hackad dill
  • ev lite maizenaredning
  • 400 g lax
  • olja (till stekning)
  • salt och peppar
  • 1 liten purjolök
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare