Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

One Happy's fisk- och skaldjurspaket

One Happy's fisk- och skaldjurspaket är en fenomenal och delikat rätt. Fisken och skaldjuren får ligga i ett paket på en bädd av fräscha grönsaker och koka ihop med en skvätt vitt vin över sig. Gudomligt god rätt som du bara måste testa!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela räkorna mitt itu, med skalen kvar. Skrubba och skölj blåmusslorna. Strimla kinakål, purjolök och morötter. Skiva svampen.
  3. Fördela grönsakerna på foliearken. Fördela fisk och skaldjur ovanpå. Salta och peppra. Stäng nästan ihop paketen. Häll i vinet och stäng paketen helt.
  4. Koka paketen i ugnen ca 20 minuter. Du kan känna med en kniv när fisken är klar.
  5. Sås: Koka soja, vatten och noriark i 5 minuter. Rör ner risvinäger och ingefära. Ta bort noriarket före servering.
  6. Servera grytan i paketen med såsen som tillbehör. Strö över gräslöken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé
  • 16 extra stora räkor
  • 8 blåmusslor med skal
  • 1/2 huvud kinakål
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 8 champinjoner
  • 4 ark aluminiumfolie (à ca 30 x 30 cm)
  • salt och peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk finskuren gräslök till servering
Ponzusås
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 noriark (1/2 noriark ska vara 5 x 5 cm)
  • 1 dl risvinäger
  • 1/2 tsk riven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer