Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Omelettrulle med räkor och dill

Detta recept på omelettrulle med räkor och dill är delikat. Omeletten gör du i ugn och rullar sedan ihop med räkost, räkor, purjolök och dill i mitten. Denna omelettrulle med räkor och dill passar bra till brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp vatten, mjölk och margarin eller smör i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och rör ner vetemjöl. Rör tills smeten släpper kastrullens botten. Tillsätt ägg och rör samman till en smet.
  3. Bred ut smeten i en lättsmord liten långpanna, ca 20x30 cm. Grädda i 15-20 minuter.
  4. Skölj, ansa och strimla purjolök. Stjälp upp omettrullen på ett smort smörgåspapper. Bred räkost på omeletten. Strö över skalade räkor, purjolöken och finklippt dill.
  5. Rulla ihop rullen från långsidan. Servera omelettrullen genast med en blandad sallad.

Tips

Rullen kan göras i ordning i förväg. Strö då över 1 dl riven ost och gratinera rullen i 225°C, ca 15 minuter (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 purjolök
  • 200 g räkost
  • 100 g skalade räkor
  • isbergssallad
  • paprika
  • tomater
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer