Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med rökt lax, rom och Västerbottensost

Ett snabblagat recept på lyxig omelett med rökt lax, rom och Västerbottensost. Du gör den av bland annat ägg, potatis, fänkål, lax, dill, rom, gräddfil och citron. Utsökt att servera till brunch!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva potatisen och finhacka fänkålen.
  2. Blanda ägg, salt, peppar och vatten i en skål.
  3. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
  4. Lägg på potatisen, fänkålen och Västerbottensost.
  5. Lägg på laxen och klipp över lite dill. Servera med rom, gräddfil och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Ta bort Västerbottensosten, kan ersättas med tofu.

Tips

Det går bra att byta ut den kallrökta laxen mot varmrökt eller gravad lax!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • 4 kokta potatisar
  • 1 fänkålshuvud
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 knippe dill
  • 50 g röd rom
  • 2 dl gräddfil
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?