Olofs glassandwich

Hemmagjord glassandwich, vilken höjdare att bjuda på till fika eller som efterrätt. Kakan som bildar bröden i glassen gör du snabbt i ugnen innan du skär dem i lagom stora bitar och lägger en bit vaniljglass emellan. Smarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stFunkar det att använda majsstärkelse istället för potatismjöl?
Jennifer
Likt originalet, bara lite fluffigare! Gott tyckte vi som måste äta gluten och mjölkproteinfritt :)
Jenny
4/5dl? Samma som 80ml?
Charlotta
Hej Charlotta! Ja, 4/5 dl motsvarar ca 80 ml i ett dl mått, alt ca 55 g om du väger det. Hoppas att du gillar glassandwichen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska det verkligen inte vara något smör i? Blir superkonstig konsistens på "smeten".
Susanne
Hej Susanne! Nej det ska inte vara smör i. Hur blev de när de var färdiggräddade? Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Liksom Julia blev jag glad av att denna variant var fri från gluten. Och som sagt var den kan ätas av de flesta om man väljer att byta ut glassen mot mjölkfri. TACK för detta recept!!! Min son jublar.
Nina