Olofs glassandwich
Hemmagjord glassandwich, vilken höjdare att bjuda på till fika eller som efterrätt. Kakan som bildar bröden i glassen gör du snabbt i ugnen innan du skär dem i lagom stora bitar och lägger en bit vaniljglass emellan. Smarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
8 portioner
3 ägg
1 dl fruktos eller strösocker
4/5 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
vaniljglass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Funkar det att använda majsstärkelse istället för potatismjöl?
Jennifer
2024-05-08Likt originalet, bara lite fluffigare! Gott tyckte vi som måste äta gluten och mjölkproteinfritt :)
Jenny
2022-06-114/5dl? Samma som 80ml?
Charlotta
2020-08-10Hej Charlotta! Ja, 4/5 dl motsvarar ca 80 ml i ett dl mått, alt ca 55 g om du väger det. Hoppas att du gillar glassandwichen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-11