Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Olofs glassandwich

Hemmagjord glassandwich, vilken höjdare att bjuda på till fika eller som efterrätt. Kakan som bildar bröden i glassen gör du snabbt i ugnen innan du skär dem i lagom stora bitar och lägger en bit vaniljglass emellan. Smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och fruktos/strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten, rör om.
  4. Fördela smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm, för 8 port). Grädda ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper, dra av pappret som kakan gräddats på och låt kallna under en långpanna.
  6. Skär upp kakan i 10x6 cm bitar, placera en bit vaniljglass mellan två bitar och vips har du gjort din egen sandwich!

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 ägg
  • 1 dl fruktos eller strösocker
  • 0,8 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer