Olofs glassandwich

Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
6
Olofs glassandwich

Hemmagjord glassandwich, vilken höjdare att bjuda på till fika eller som efterrätt. Kakan som bildar bröden i glassen gör du snabbt i ugnen innan du skär dem i lagom stora bitar och lägger en bit vaniljglass emellan. Smarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Olofs glassandwich

Ingredienser

8 portioner
3   ägg
1 dl  fruktos eller strösocker
4/5 dl  potatismjöl
2 msk  kakao
1 tsk  bakpulver
vaniljglass till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Funkar det att använda majsstärkelse istället för potatismjöl?

Jennifer

2024-05-08

Likt originalet, bara lite fluffigare! Gott tyckte vi som måste äta gluten och mjölkproteinfritt :)

Jenny

2022-06-11

4/5dl? Samma som 80ml?

Charlotta

2020-08-10

Hej Charlotta! Ja, 4/5 dl motsvarar ca 80 ml i ett dl mått, alt ca 55 g om du väger det. Hoppas att du gillar glassandwichen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-11

Testa liknande recept

Bärcobbler - bärkaka
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladrulltårta med mockakräm
Betyg 3.4 av 5.
440 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Charlottas chokladkaka med vaniljglass och jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad choklad med sharontopping
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Drömtårta
Betyg 3.7 av 5.
617 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladshake
Betyg 2.8 av 5.
98 personer har röstat
Under 15 min att tillaga