Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Charlottas chokladkaka med vaniljglass och jordgubbar

Om du som många andra gillar chokladkaka, vaniljglass och jordgubbar kommer du att älska den här somriga efterrätten. Kombinationen är optimal och passar både stora som små.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en långpanna (24 x 30 cm, för 10 bitar) med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman strösocker och ägg. Tillsätt smöret.
  4. Blanda mjöl och kakao och rör ner det. Fördela smeten i långpannan. Grädda i 25 minuter. Låt svalna och skär kakan i bitar.
  5. Rensa jordgubbarna. Varva jordgubbar och vaniljglass i ett glas. Toppa med en bit chokladkaka.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Nästan krämig inuti och frasig runt kanterna.
Gör chokladkakan dagen före och slå in den i folie så att den bevarar sin aftighet. Gör i ordning couper till gästerna, eller ställ fram allt och låt gästerna själva göra sin coupe. Kakan är provlagad för 10 stora bitar men passar även till 20 bitar i browniestorlek.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(26)

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
Till servering
  • 3 l jordgubbar
  • 3 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan