Olivhalstrad koljafilé

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Olivhalstrad koljafilé

Olivhalstrad koljafilé är ett relativt avancerat recept för dig som vill testa något nytt. Den härliga koljafilén omges av en superb och intensiv fänkålssås och serveras med ljuvlig färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Olivhalstrad koljafilé

Ingredienser

4 portioner
4   koljafiléer (à ca 180 g)
2   vitlöksklyftor
olivolja till stekning

Fänkålssås

1   stor fänkål (à ca 200 g)
1 msk  konc apelsinjuice
1   liten morot
1   gul lök
1 l  vatten
1   hönsbuljongtärning
1   fiskbuljongtärning
10   vitpepparkorn
1   pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 tsk  tomatpuré
1 tsk  torkad, malen fänkål
50 g  osaltat smör
salt och peppar
ev majsstärkelse
1 msk  gräslök
färskpotatis till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt kolja med bellaverde och gräslökssås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koljafilé med saffransaioli och haricots verts
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med lime och tomat
Betyg 2.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga