Olivhalstrad koljafilé

1
0
Olivhalstrad koljafilé

Olivhalstrad koljafilé är ett relativt avancerat recept för dig som vill testa något nytt. Den härliga koljafilén omges av en superb och intensiv fänkålssås och serveras med ljuvlig färskpotatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Olivhalstrad koljafilé

Ingredienser

4 portioner
4
koljafiléer (à ca 180 g)
2
vitlöksklyftor
-
olivolja till stekning

Fänkålssås

1
stor fänkål (à ca 200 g)
1 msk
konc apelsinjuice
1
liten morot
1
gul lök
1 l
vatten
1
hönsbuljongtärning
1
fiskbuljongtärning
10
vitpepparkorn
1
pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 tsk
tomatpuré
1 tsk
torkad, malen fänkål
50 g
osaltat smör
-
salt och peppar
-
ev majsstärkelse
1 msk
gräslök
-
färskpotatis till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept