Olivhalstrad koljafilé

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Olivhalstrad koljafilé

Olivhalstrad koljafilé är ett relativt avancerat recept för dig som vill testa något nytt. Den härliga koljafilén omges av en superb och intensiv fänkålssås och serveras med ljuvlig färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Olivhalstrad koljafilé

Ingredienser

4 portioner
4 koljafiléer (à ca 180 g)
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning

Fänkålssås

1 stor fänkål (à ca 200 g)
1 msk konc apelsinjuice
1 liten morot
1 gul lök
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
10 vitpepparkorn
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 tsk tomatpuré
1 tsk torkad, malen fänkål
50 g osaltat smör
salt
peppar
ev majsstärkelse
1 msk gräslök
färskpotatis till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt kolja med bellaverde och gräslökssås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med lime och tomat
Betyg 2.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga