Olivhalstrad koljafilé
Olivhalstrad koljafilé är ett relativt avancerat recept för dig som vill testa något nytt. Den härliga koljafilén omges av en superb och intensiv fänkålssås och serveras med ljuvlig färskpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 koljafiléer (à ca 180 g)
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
Fänkålssås
1 stor fänkål (à ca 200 g)
1 msk konc apelsinjuice
1 liten morot
1 gul lök
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
10 vitpepparkorn
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 tsk tomatpuré
1 tsk torkad, malen fänkål
50 g osaltat smör
salt
peppar
ev majsstärkelse
1 msk gräslök
färskpotatis till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer