Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Olivfylld spätta med tomatsås

Olivfylld spätta med tomatsås är en härlig fiskrätt som du tillagar ugn. Rulla ihop spättan med oliver, oregano och peppar och täck med tomater, vispgrädde och vitt vin. Låt gå i ugn och servera med kokt potatis, gärna pressad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan om den är fryst. Lägg filéerna på en skärbräda.
  2. Finhacka oliverna och strö dem över fisken. Krydda med oregano och peppar. Rulla ihop spättan och lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Blanda de passerade tomaterna med vin, grädde, salt och peppar och häll blandningen över fisken.
  3. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 20 min.
  4. Till servering: Servera med kokt, gärna pressad, potatis samt gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g spättafiléer (frysta eller färska)
  • 10 gröna oliver (urkärnade)
  • 10 svarta oliver (urkärnade)
  • 1 msk färsk, finhackad oregano eller torkad oregano (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • gröna bönor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?