Olivfylld spätta med tomatsås
![Olivfylld spätta med tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Olivfylld spätta med tomatsås är en härlig fiskrätt som du tillagar ugn. Rulla ihop spättan med oliver, oregano och peppar och täck med tomater, vispgrädde och vitt vin. Låt gå i ugn och servera med kokt potatis, gärna pressad.
![Olivfylld spätta med tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g spättafiléer (frysta eller färska)
10 gröna oliver (urkärnade)
10 svarta oliver (urkärnade)
1 msk färsk, finhackad oregano eller torkad oregano (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 krm vitpeppar
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
kokt potatis
gröna bönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer