Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxfyllda spättarullar

En förträffligt god och snabblagad middagsrätt för fiskälskaren. Lägg skivor av rökt lax på spättafiléerna, rulla ihop och gratinera i ugn med en gräddig sås smaksatt med vitt vin, gräslök och vitlök. Servera med vinkokta grönsaker och potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg ut fiskfiléerna på ett skärbräde. Lägg en halv laxskiva på varje filé. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra lätt.
  3. Blanda vin, grädde, potatismjöl, ost, senap, gräslök och ev vitlök. Häll såsen över fisken. Så här långt kan man förbereda.
  4. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera med lättkokta grönsaker och potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 st spättafiléer (12 st filéer motsvarar ca 600 g)
  • 6 tunna skivor rökt lax (6 tunna skivor motsvarar ca 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 30 g)
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan