Laxfyllda spättarullar
En förträffligt god och snabblagad middagsrätt för fiskälskaren. Lägg skivor av rökt lax på spättafiléerna, rulla ihop och gratinera i ugn med en gräddig sås smaksatt med vitt vin, gräslök och vitlök. Servera med vinkokta grönsaker och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 st spättafiléer (12 st filéer motsvarar ca 600 g)
6 tunna skivor rökt lax (6 tunna skivor motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 tsk potatismjöl
1 dl riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk fransk senap
1/2 dl hackad gräslök
2 hackade vitlöksklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Göran Jag tyckte tyvärr att smaken av den rökta laxen dominerade för mycket. Gratängsåsen smakade däremot bra. Jag kanske provar igen men då utan lax.
Göran
2024-02-14Låter väldigt gott ska provas ikväll.
Sven gösta
2021-02-19Supergott och lätt att tillaga! Serverade med oressad pitatis och blandad sallad och ett gott rieslingvin till!
Kerstin
2020-05-17