Laxfyllda spättarullar

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
7
Laxfyllda spättarullar

En förträffligt god och snabblagad middagsrätt för fiskälskaren. Lägg skivor av rökt lax på spättafiléerna, rulla ihop och gratinera i ugn med en gräddig sås smaksatt med vitt vin, gräslök och vitlök. Servera med vinkokta grönsaker och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Laxfyllda spättarullar

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 st  spättafiléer (12 st filéer motsvarar ca 600 g)
6   tunna skivor rökt lax (6 tunna skivor motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 dl  vitt vin
2 dl  vispgrädde
1 tsk  potatismjöl
1 dl  riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk  fransk senap
1/2 dl  hackad gräslök
2   hackade vitlöksklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Göran Jag tyckte tyvärr att smaken av den rökta laxen dominerade för mycket. Gratängsåsen smakade däremot bra. Jag kanske provar igen men då utan lax.

Göran

2024-02-14

Låter väldigt gott ska provas ikväll.

Sven gösta

2021-02-19

Supergott och lätt att tillaga! Serverade med oressad pitatis och blandad sallad och ett gott rieslingvin till!

Kerstin

2020-05-17

Testa liknande recept

Tapenadespätta i röd paprikasås
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgratinerad spätta med paprikasås
Betyg 3.1 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga