Laxfyllda spättarullar

8
6
Laxfyllda spättarullar

En förträffligt god och snabblagad middagsrätt för fiskälskaren. Lägg skivor av rökt lax på spättafiléerna, rulla ihop och gratinera i ugn med en gräddig sås smaksatt med vitt vin, gräslök och vitlök. Servera med vinkokta grönsaker och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Laxfyllda spättarullar

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 st spättafiléer (12 st filéer motsvarar ca 600 g)
6 tunna skivor rökt lax (6 tunna skivor motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 tsk potatismjöl
1 dl riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk fransk senap
1/2 dl hackad gräslök
2 hackade vitlöksklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sven gösta

2021-02-19

Låter väldigt gott ska provas ikväll.

Kerstin

2020-05-17

Supergott och lätt att tillaga! Serverade med oressad pitatis och blandad sallad och ett gott rieslingvin till!

Inger

2017-03-19

Lätt att tillreda och mycket gott.