Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Olivbiffar med garbanzoyoghurt i pitabröd

Goda köttfärsbiffar av oliver, blandfärs, mjölk och kryddor som salt och peppar. Olivbiffarna smakar ljuvligt med en god sås av garbanzobönor, yoghurt, lime och spiskummin. Servera olivbiffarna med garbanzoyoghurt i pitabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Slå mjölken över brödet, låt svälla i 10 min och i slå ägget. Blanda samman resterande ingredienserna till färsen. Se till att färsen hålls kall hela tiden. Stek ett litet prov och smaka så att det är bra kryddat.
  2. Forma färsen till 4 små biffar (för 2 port), stek eller grilla.
  3. Garbanzoyoghurt: Mixa eller pressa bönorna genom en potatispress, krydda upp med vitlök, spiskummin, limesaft och lite av det rivna skalet. Rör ner moroten och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna i nybakade pita bröd med garbanzoyoghurt och lite sallad till.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g blandfärs
  • 1 dl grovt hackade svarta och gröna oliver
  • 1/2 g fint rivet dagsgammalt vitt bröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt och peppar
Garbanzoyoghurt
  • 1 dl garbanzobönor
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • saft och skal från 1/2 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm spiskummin
  • 1 riven morot
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 feferoni
  • sallad
  • 1 tomat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?