Oliv- och pestolax med mos

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Oliv- och pestolax med mos

Med en röra av pesto, oliver och brödsmulor får du ett härligt frasigt och smakrikt täcke på den ugnsbakade laxen. Potatismoset får extra krydda och vacker färg när det blandas med resten av peston. En skvätt citron på laxen och du har en fiskrätt full av fantastiska smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013

Oliv- och pestolax med mos

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 550 g laxfilé
salt
peppar
3 skivor formfranska
10 gröna oliver
1 dl pesto
2 dl mjölk
1 citron
65 g mangoldskott

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3000 KJ / 716 kCal
Fett37 g
Kolhydrater53.9 g
Protein38.7 g

Testa liknande recept

  • Chèvre chaud pesto
    Betyg 2.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kotlett med pestopotatismos
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lax med pasta pesto och tomater
    Betyg 3.3 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pestobakad torsk med fetaost
    Betyg 2.9 av 5.203 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad