Ölbräserade revben med fänkålssallad

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Ölbräserade revben med fänkålssallad

Revbensspjäll i ugn smaksatt med en av våra mest älskade måltidsdrycker, ölen. Serveras i salladsblad och toppas med en krispig fänkålssallad, rädisor och hasselnötter. Passar utmärkt på buffébordet.

Ölbräserade revben med fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Revben

3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
2 msk olja
salt
svartpeppar
33 cl ljust öl

Fänkålssallad

1 fänkål
1/2 tsk salt
1 kruka persilja
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 dl crème fraiche

Glaze

1 dl strösocker
1 dl bbq-sås

Till servering

cosmopolitansallad
hyvlade rädisor
grovhackade hasselnötter

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det här är rena lyxkäket. Fänkålssalladen är enormt god - en ny favorit. Kan rekommendera en buljongtärning i under tiden köttet kokar i ugnen.

Viktor

2019-03-23

jätttegott

Jan bertil

2018-12-15

Testa liknande recept

Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Luffarbiff med BBQ-kål och limesyrad lök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beer can chicken BBQ
Betyg 2.6 av 5.
243 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gemsallad med pulled beef- och curryremoulad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Clara – läskande citronöl
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga