Ölbräserade revben med fänkålssallad
Revbensspjäll i ugn smaksatt med en av våra mest älskade måltidsdrycker, ölen. Serveras i salladsblad och toppas med en krispig fänkålssallad, rädisor och hasselnötter. Passar utmärkt på buffébordet.
Ingredienser
4 portioner
Revben
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
2 msk olja
salt
svartpeppar
33 cl ljust öl
Fänkålssallad
1 fänkål
1/2 tsk salt
1 kruka persilja
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 dl crème fraiche
Glaze
1 dl strösocker
1 dl bbq-sås
Till servering
cosmopolitansallad
hyvlade rädisor
grovhackade hasselnötter
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är rena lyxkäket. Fänkålssalladen är enormt god - en ny favorit. Kan rekommendera en buljongtärning i under tiden köttet kokar i ugnen.
Viktor
2019-03-23jätttegott
Jan bertil
2018-12-15