Ölbräserade revben med fänkålssallad

4
2
Ölbräserade revben med fänkålssallad

Revbensspjäll i ugn smaksatt med en av våra mest älskade måltidsdrycker, ölen. Serveras i salladsblad och toppas med en krispig fänkålssallad, rädisor och hasselnötter. Passar utmärkt på buffébordet.

Ölbräserade revben med fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Revben

3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
2 msk olja
salt och svartpeppar
33 cl ljust öl

Fänkålssallad

1 fänkål
1/2 tsk salt
1 kruka persilja
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 dl crème fraiche

Glaze

1 dl strösocker
1 dl bbq-sås

Till servering

cosmopolitansallad
hyvlade rädisor
grovhackade hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Viktor

2019-03-23

Det här är rena lyxkäket. Fänkålssalladen är enormt god - en ny favorit. Kan rekommendera en buljongtärning i under tiden köttet kokar i ugnen.

Jan bertil

2018-12-15

jätttegott