Ölbräserade revben med fänkålssallad

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Ölbräserade revben med fänkålssallad

Revbensspjäll i ugn smaksatt med en av våra mest älskade måltidsdrycker, ölen. Serveras i salladsblad och toppas med en krispig fänkålssallad, rädisor och hasselnötter. Passar utmärkt på buffébordet.

Ölbräserade revben med fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Revben

3   gula lökar
2   vitlöksklyftor
ca 1 kg  tjocka revbensspjäll
2 msk  olja
salt och svartpeppar
33 cl  ljust öl

Fänkålssallad

1   fänkål
1/2 tsk  salt
1   kruka persilja
1 msk  dijonsenap
1 msk  honung
1 dl  crème fraiche

Glaze

1 dl  strösocker
1 dl  bbq-sås

Till servering

cosmopolitansallad
hyvlade rädisor
grovhackade hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det här är rena lyxkäket. Fänkålssalladen är enormt god - en ny favorit. Kan rekommendera en buljongtärning i under tiden köttet kokar i ugnen.

Viktor

2019-03-23

jätttegott

Jan bertil

2018-12-15

Testa liknande recept

Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Luffarbiff med BBQ-kål och limesyrad lök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beer can chicken BBQ
Betyg 2.6 av 5.
243 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Bakade ägg med palsternacka och spenat
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga