Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ölbräserade revben med fänkålssallad

Revbensspjäll i ugn smaksatt med en av våra mest älskade måltidsdrycker, ölen. Serveras i salladsblad och toppas med en krispig fänkålssallad, rädisor och hasselnötter. Passar utmärkt på buffébordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Revben: Skala och skiva lök och vitlök.
  3. Bryn revbensspjället i oljan på båda sidor i en ugnssäker gryta.  
  4. Ta upp köttet. Lägg i och bryn lök och vitlök.
  5. Salta och peppra revbensspjället och lägg tillbaka i grytan, häll på ölen och låt koka upp. Lägg på ett lock och sätt in grytan i ugnen ca 2 timmar. Vänd köttet efter halva tiden.
  6. Fänkålssallad: Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Blanda med saltet och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
  7. Hacka persiljan grovt och rör ihop med senap, honung och crème fraiche. Krama ur vätskan från fänkålen och vänd ner den med crème fraichen. Smaka av med peppar och ev. salt.
  8. Revben: Lyft ur revbensspjället och låt vila medan glazen kokas.
  9. Glaze: Smält sockret i en stekpanna tills det är brunt. Sila ner lökskyn från grytan (spara löken), tillsätt BBQ-såsen och reducera till simmig konsistens.
  10. Dra ut benbitarna ur köttet och skiva det tunt. Vänd ner löken och köttet i glazen.
  11. Till servering: Servera revbenet i salladsblad och toppa med fänkålssallad, rädisor och nötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Revben
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 33 cl ljust öl
Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl crème fraiche
Glaze
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl bbq-sås
Till servering
  • cosmopolitansallad
  • hyvlade rädisor
  • grovhackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer