Okonomiyaki i ugnsform med fetaost

I detta recept bjuder vi på okonomiyaki – en japansk, ugnsgräddad pannkaka som innehåller ett flertal smaskiga ingredienser. Vad sägs till exempel om sojabönor, lök, champinjoner och fetaost? Servera din gyllenbruna ugnspannkaka med fräscha grönsaker och krämig paprikadressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Ingredienser
4 portioner
Okonomiyaki
250 g frysta sojabönor
1 gul lök
150 g champinjoner
150 g fetaost
5 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
Grönsaker
1/2 blomkål
1/2 knippe rädisor
Paprikadressing
1/2 dl smetana
2 msk vatten
100 g grillad paprika
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
Gör så här
00:20:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater35.3 g
Protein23.5 g

Kommentarer
4 stNej, nej, nej! Detta är på sin höjd en ugnspannkaka och inte okonomiyaki, som Serafim skriver.
Oscar
Kul recept. Justerade och la tapenade som topping och trattkantareller ist för champinjoner. Det blev super.
Elisabeth
Jag håller helt med allt det som Serafim Dahl skriver!
Inger
Kul recept men efter mer än 30 resor till Japan (gift med en japan) där okonomiyaki är ett väsentligt inslag i mathållningen är jag lite fundersam över relationen till japansk okonomiyaki. Utöver mjöl (mindre än i japanska recept) och ägg (mer än i japanska recept) hittar jag inga likheter. I alla japanska recept är strimlad vitkål en gemensam ingrediens. Ugn är mycket sällsynt i Japan. Okonomiyaki steks på stekbord och jag kan rekommendera kockarna ett besök i Osakas underjordiska centrumgallerier för att avnjuta "äkta" okonomiyaki. I och för sig har jag ingen kritik eftersom okonomiyaki kan översättas med "stekt, som ni behagar" eller kan man översätta okonomi med favorit och yaki betyder alltid stekt. Man, kul recept och inte oävet om än inte direkt okonomiyaki.
Serafim