ÖVER 60 MIN | Medel

Nypontryffel med kokos

Bit i en nypontryffel med kokos och minns sommarens rosor. Gör tryffeln på en fin mörk choklad för starkare smak. Nyponen kan ersättas med hackade torkade jordgubbar eller andra torkade frukter och bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 15 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela nyponen. Pilla ut och släng fröna. Finhacka nyponen.
  2. Smält choklad och smör i ett vattenbad.
  3. Koka upp grädden och häll den över chokladen och smörblandningen.
  4. Blanda ner 3⁄4 av nyponhacket, citronskal och kokos. Klä en form, 18 x 26 cm, med plastfolie. Häll i smeten.
  5. Strö över resten av nyponhacket. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar. 
  6. Skär tryffeln i bitar.

Näringsvärdet är beräknat per tryffel.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 15 tryfflar
  • 2 dl färska nypon
  • 200 g ljus choklad
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 dl kokosflingor

Näringsvärde
Per portion

Energi 632 kJ / 151 kCal