Chokladdoppade kokosbollar (Beijos de Côco com Chocolate) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladdoppade kokosbollar (Beijos de Côco com Chocolate)

Beijos de Côco com Chocolate är brasilianska bollar av kokosflingor, russin och kokosgrädde som doppats i mörk choklad. Dessa chokladdoppade kokosbollar tillagas relativt enkelt och kommer garanterat att uppskattas på fikabordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm kokosgrädde och socker i en kastrull. Finns inte kokosgrädde i din butik kan du skumma av det översta lagret i kokosmjölkburken och använda det. Rör tills sockret har smält. Blanda i resten av ingredienserna. Lyft bort kastrullen från spisen. Låt svalna.
  2. Forma små kulor av massan. Lägg kulorna på bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 8000w) 1- 1 1/2 minut. Doppa kulorna i chokladen. Låt dem svalna och förvara dem i kylskåpet tills det är dags att nuta av dem.

Tips

Om du får kokosmjölk över, frys in i en glasburk med lock och använd i andra maträtter.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 1 dl kokosgrädde (alt grädden i kokosmjölk, se nedan under steg 1)
  • 1 dl socker
  • 4 1/2 dl kokosflingor
  • 0,8 dl russin
  • 200 g mörk choklad med hög kakaohalt (minst 70%)
Lägg till i inköpslistan